Αποτυπώνοντας στον φακό τις τελευταίες στιγμές 10 ανθρώπων

Είναι πιο σημαντικό να ξέρεις τι είδους άνθρωπος έχει μια ασθένεια, παρά τι είδους ασθένεια έχει ένας άνθρωπος», είχε πει κάποτε ο Ιπποκράτης.

Και ο αμερικανός φωτογράφος Andrew George ασπάστηκε απόλυτα την παραπάνω ρήση, φροντίζοντας να την τιμήσει με το συγκινητικό του photo-project, στο οποίο απαθανατίζει δέκα ανθρώπους που ζουν τις τελευταίες τους στιγμές.

Η ιδέα να αποτυπώσει στον φακό τις ιστορίες ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τον θάνατο του ήρθε όταν βρέθηκε στην κηδεία της μητέρας μιας φίλης του. Όλοι οι παρευρισκόμενοι φαίνονται συντετριμμένοι και γεμάτοι αγάπη για εκείνη την γυναίκα, κι έτσι μπήκε στην διαδικασία να σκεφτεί τι είναι αυτό που έκανε την συγκεκριμένη γυναίκα τόσο αγαπητή. Κάπως έτσι, η δημιουργική του διάθεση στράφηκε προς τέτοιους φαινομενικά «ασήμαντους», καθημερινούς ανθρώπους, που περνούν για καιρό απαρατήρητοι καθώς κινούνται ανάμεσά σας στο super market ή δίπλα μας στην στάση του λεωφορείου, και ξαφνικά τυχαίνει ο θάνατος να τους χτυπά την πόρτα, όπως θα μπορούσε να γίνει με καθένα από εμάς.

Όταν λοιπόν ένα νοσοκομείο του έδωσε την άδεια να προσεγγίσει τους ασθενείς, που έπασχαν από ασθένειες σε προχωρημένο στάδιο, ο φωτογράφος ξόδεψε αρκετές ώρες με τον καθένα από αυτούς, για να μάθει τις προσωπικές τους ιστορίες και τα «μυστικά» της ζωής του, με σκοπό να επιχειρήσει να τα αποτυπώσει με ένα μόνο κλικ.

Το αποτέλεσμα βρίσκεται στο PhotoGallery που μπορείτε να δείτε κάτω από τον τίτλο του δημοσιεύματος, και περιλαμβάνει πορτρέτα τόσο ταπεινά και λιτά, αφού πρόκειται για απλούς ανθρώπους, αλλά ταυτόχρονα τόσο συγκινητικά και συγκλονιστικά, αφού αποτυπώνουν την μορφή μιας ολόκληρης προσωπικότητας που σε λίγο δεν θα υπάρχει. Πηγή

Via
.



Δημοσίευση σχολίου

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Νεότερη Παλαιότερη